E TIMPUL CONSENSULUI PENTRU DEZVOLTAREA COERENTA A JUDETULUI BIHOR

Într-un comunicat al FPBihor, se contureaza ideea rezonabila a unui consens intre toate mediile jucator, asa fel ca dezvoltarea judetului Bihor sa se contureze pe termen lung, de comun acord, poltic, mediu adevafceri,parteneri sociali, etc.

Mai jos continutul comunicatului.

”Avand in vedere ca de-a lungul anilor, au fost nenumarate situatii care au franat dezvoltarea continua si unitara a judetului Bihor, FPB initiaza elaborarea unui memorandum, un angajament pe termen lung al tuturor jucatorilor importanti, politici, economici, sociali, educationali in scopul realizarii unui consens coerent al progresului economic al zonei noastre.

Federația patronilor Bihor membră a FOP Bihor susține realizarea memorandumului propus cu toti factorii importanți implicați in evoluția economică, socială, culturală și spirituală a judetului Bihor.

În urma dezbaterilor din cadrul colegiului Permanent al Federației s-au conturat câteva propuneri privind direcțiile majore care ar trebui să fie acceptate de toți semnatarii memorandumului si pe care FOP Bihor le va colecta pentru studiu si de la cei care se vor alatura demersului nostru.

După ce FOP va analiza și celelalte propuneri ale membrilor semnatari ai Acordului de Parteneriat se va stabili forma finală pe care o vom propune spre analiză tuturor celor care vor accepta semnarea memorandumului.

Propunerile FPB se concentreaza pe urmatoarele directii:
-Bihorul, primul judet cu toate drumurile asfaltate, centuri de fluidizare rutiera in principalele orase, alaturi de accesul si functionarea autostrazii Bors-Brasov
-valorificarea potentialului turistic si montan al judetului, realizarea mult doritulu drum al Apusenilor
-dezvoltarea invatamintului dual pentru parcurile industriale ce vor forma specialisti in meserii si profesii noi in domenii tehnologice avansate cum sunt energia regenerabila, cladiri independente energetic, mobilitate electrica, energie verde, orase inteligente.
-realizarea unui centru cultural si de evenimente cu cel putin 20.000 de locuri pentru atragerea si organizarea de 3-4 evenimente de interes european si international.
-reducerea diferentei actuale intre sat si oras”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =