E WEEKEND

orasele-cu-cel-mai-ridicat-pret-al-gigacaloriei-in-ploiesti-subventia-pentru-caldura-a-fost-eliminata-228260E WEEKEND

La ora cand scriu aceste stiri afara nu sunt multe grade, numarul acestora se apropie de zero.Deci daca dimineata nu va vine caldura in calorifere, fiind a treia noapte consecutiva cu temperaturi sub 10 grade, inseamna ca Termoficare Oradea SA a anunțat incorect faptul ca de vineri (4 octombrie), de la ora 7 dimineața, „se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire”. Ar fi startul de incalzire cel mai apropiat de 1 oct al ultimilor 10 ani—–aveau rusii dreptate cu evaluarea ca s-ar putea sa avem cea mai crancena iarna din ultima suta de ani, adica nu era vrajeala cu gazul care oricum o fac de fiecare data.

———————————————————————–

BANCA ROMANEASCA (BR) se retrage din Romania. Anuntul vine dupa ce mai multe banci din tari cu probleme au sistat operatiunile din tara noastra. Spre exemplu operatiunile de pe plan local ale Bank of Cyprus au fost vandute, operatiunile ATE Bank au fost preluate de omul de afaceri Dorin Umbrarescu, iar Millennium Bank a hotarat de asemenea sa se retraga de pe piata locala, toate ca urmare a unui acord cu CE. S-a ajuns la un acord cu autoritatile pentru concurenta din cadrul Comisiei Europene conform caruia grupul proprietar BR, NBG va pastra participatia majoritara la subsidiara turca Finansbank, dar va renunta la majoritatea operatiunilor din Europa de Sud-Est, scrie Kathimerini, citat de Mediafax.Astfel, NBG se va retrage din Romania, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Albania, noteaza publicatia

————————————————————————

Acum ori niciodată! Partidele ce formeaza Consiliul Judeţean Bihor vor iniţia o strângere de semnături pentru organizarea unui referendum în vederea consultării populaţiei cu privire la constituirea judeţelor Bihor, Satu Mare şi Sălaj într-o regiune de dezvoltare economică de sine stătătoare. Informatia a dat-o deputatul UDMR Szabo Odon, care a precizat că a discutat cu reprezentanţii celorlalte partide din CJ, iar ca urmare, decizia este ca şi luată, zice domnia sa.”Referendumul este singura modalitate în care cetăţenii îşi pot spune părerea despre regionalizare, pentru că, să fim serioşi, până acum au vorbit doar politicienii, iar vocea populaţiei nu s-a prea auzit”, sustine Szabo Odon, în cadrul conferinţei de presă.

————————————————————————–

PS.-:) .. ca tot vorbeam de judete, regiuni…..

  O femeie la vreo 30 de ani, după ce şi-a rezolvat treburile în capitala de judeţ, voia să ajungă acum acasă şi nu mai avea bani. Se apropie de un taximetrist şi îi spune:

– Uite, tre’ s-ajung şi eu în Trescovenii de Sus, dar nu am bani… Cum ajungem acolo ne socotim noi.

– Bine, las’ că ne socotim noi pe drum!, zice taximetristul.

După vreo oră, opreşte taximetristul pe un câmp, ia o pătură din portbagaj şi o aşterne pe lucernă. Femeia, îngrijorată, îi zice:

– Vai, dar nu pot să fac asta, sunt măritată, am acasă doi copii!

– Şi ce? Şi eu sunt însurat, am femeie, am copii, dar am şi 40 de iepuri de hrănit, aşa că taci şi rupe lucerna…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 81