Ebola, ca si razboiul, poate deveni o afacere profitabila pentru unii sau virus pentru altii

 

s560x316_virus

Numele de domeniu “Ebola.com”, vândut cu peste 200.000 de dolari. Numele de domeniu “Ebola.com”, cumpărat în 2008 de către un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz, a fost vândut vineri cu peste 200.000 de dolari. Jon Schultz, proprietarul companiei Blue String Ventures, care investeşte în nume de domenii şi a deţinut în trecut site-ul Fukushima.com, a cumpărat, în 2008, domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari.

În ultimele săptămâni el era dispus să îl vândă în schimbul a 150.000 de dolari, însă a obţinut mai mult. Valoarea domeniului Ebola.com a crescut după extinderea epidemiei de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, care afectat grav Africa de Vest.

Cumpărătorul acestui nume de domeniu este o societate cu sediul în Rusia, numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research. Societatea îi va oferi vânzătorului 50.000 dolari în numerar şi 19.192 de acţiuni ale societăţii Cannabis Sativa, care valorează aproximativ 170.000 de dolari.

Această tranzacţie ilustrează un nou mod de a face bani pe seama temerilor privind Ebola, care a a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), se precizeaza intr-un comunicat Mediafax.

Dupa zambetul traditional aveti o informatie de ultima ora despre cum Ebola poate deveni si virus pe computer nu numai in viata reala.

—————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…………..ebola, o boala greu de inteles ca si bancurile de catre ardeleni…..

I-am spus unui ardelean un banc despre cât de greu înțeleg ei bancurile.

A doua zi, râdea ca nebunul, iar a treia, s-a supărat pe mine.

—————————————————————————————————————————————————-

Frica este un sentiment ciudat. Pe de o parte poate fi cel mai mare factor de motivație, pe de altă parte nu numai că te poate ține pe loc, ba chiar te poate aduce în niște situații dificile. Una dintre acele situații este chiar cazul de față. Cei care răspândesc malware se folosesc în ziua de azi de frica imensă generată de o posibilă răspândire a virusului Ebola în Europa și America de Nord.

Deghizate în email-uri de la Organizația Mondială a Sănătății , sursele de infectare cu acești viruși troieni și-au găsit drumul către câteva organizații foarte importante. În interiorul unui astfel de email se găsește de fiecare dată un link care vă îndeamnă să descărcați un atașament. Atașamentul respectiv nu este decât un virus care odată descărcat, va prelua controlul calculatorului fără ca victima să știe. Informații importante ar putea fi compromise

Scopul unor astfel de atacuri este de a acumula informații din cadrul companiilor pentru a le vinde mai târziu. Partea rea este că de foarte multe ori această metodă de a transmite un virus dă roade, fiind nevoie de un mic moment de neatenție din partea unui angajat pentru a compromite un întreg sistem. Nu este prima oară când atacatorii se folosesc de astfel de știri pentru a transmite troieni și alte programe malware. Una dintre aceste știri este chiar cea a prăbușirii avionului al liniei aeriene din Malaezia de acum câteva luni.

Organizația Mondială a Sănătății nu este singura al cărei nume este folosit pentru astfel de atacuri. În anumite cazuri, atacatorii s-au folosit chiar și de numele guvernelor naționale, cum ar fi cel al Mexicului. Așa că dacă primiți un email în următoarea perioadă cu instrucțiuni despre cum să vă comportați în cazul unei epidemii de Ebola, gândiți-vă de două ori înainte de a-l deschide.

Știți că aveți de-a face cu un virus dacă primiți un mail precum cel de mai jos.

who-ebola-virus-malware

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 49