Ebola contractează economia Africii

51081016

Ebola contractează economia Africii
Peste 1500 de morți, alți 3000 infectați. Viața publică din Africa de Vest s-a prăbușit în mare măsură din cauza bolii mortale. Ebola s-ar putea reflecta în economia țărilor chiar și cu perspective bune de creștere, pe parcursul următorilor ani.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest este o amenințare în creștere pentru țările în cauză. Regiunea este foarte slabă și este amenințată de scufundarea și mai accentuată în mizerie datorită virusului mortal. În plus față de pierderea ragică a vieților omenești, cea de-a doua cea mai mare agenție de rating Moodys avertizează în fața unor probleme economice grave pentru state precum Liberia, Guineea sau Sierra Leone.

Banca de Dezvoltare a Africii (BAD) a tras semnalul de alarmă. Consecințele epidemiei ar putea stopa creșterea economică în țări precum Sierra Leone sau Liberia cu pînă la aptru puncte procentuale, după cum a declarat pentru agenția de știri Reuters președintele BAD, Donald Kaberuka. Investitorii străini se vor întoarce în patria lor, iar proiectele vor fi abandonate. Iar Kaberuka consideră acest lucru ca fiind foarte dăunător.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ebola-bremst-Afrikas-Wirtschaft-aus-article13508006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =