Ecologiștii critică primele pentru autoturismele diesel

În cazul cumpărării unui automobil nou cu motor diesel, proprietarii de modele diesel mai vechi primesc o primă consistentă. Ecologiștii nu recomandă utilizarea unor astfel de instrumente. În final noile modele au de multe ori valori mult mai ridicate ale emisiilor decât modelele mai vechi.

Asociația Germană de Mediu (DUH) a criticat dur primele de tranziție propuse de constructorii auto germani pentru proprietarii de autoturisme diesel mai vechi. La fix o săptămână după summit-ul diesel, aproape toți producătorii auto germani oferă proprietarilor o reducere de 2000 până la 10.000 de euro la cumpărarea unui automobil nou.

Atâta vreme cât vor exista vehicule cu motoare diesel care pe străzi poluează mai mult ca și în laborator, nu va exista nici o bază pentru a recomanda achiziția de automobile diesel, spune administratorul DUH, Jürgen Resch, pentru televiziunea Bayern2. Resch a declarat că este “o glumă proastă”, faptul că, concernele auto și mediul politic vor să promoveze fără discernământ cumpărarea de automobile noi cu motoare diesel.

Motivele sunt evidente. Din punct de vedere al emisiilor de dioxid de azot, chiar și automobilele cu motoare diesel certificate Euro-3 sunt mai puțin poluante decât cele Euro-5 vândute până în septembrie 2016. Măsurătorile curente de emisii arată la multe automobile diesel valori foarte ridicate de NOx, o substanță toxică emisă de motoarele diesel, spun cei de la DUH. Resch a cerut producătorilor auto să renunțe la ideea unor prime acordate astfel pentru mașini cu motoare dăunătoare mediului încojurător.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umwelthilfe-kritisiert-Praemien-fuer-Diesel-Pkw-article19975216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42