Ecologiștii germani acuză nepotismul

c374f7a3fe2f2e20da6d90ac5240c663

Ecologiștii germani acuză nepotismul

Afacerile cu emisiile de gaze de la VW au încheiat brusc era Winterkorn. Dar grupul are probleme în continuare. Iar acesta este pe punctul de a suporta consecințe din Mexic. Ecologiștii cer o verificare amănunțită și a altor producători.

Ecologiștii din Bundestag au cerut ministrului federal al transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, o verificare amănunțită și a altor producători de automobile, datorită scandalului recent izbucnit privind emisiile de gaze ale automobilelor produse de VW. Președintele comitetului de mediu, Bärbel Höhn, a declarat pentru Saarbrücker Zeitung că, în interesul sănătății populației trebuie verificate și modele ce aparțin altor producători.

În același timp Höhn acuză industria și guvernul de nepotism. Astfel că UE a cerut acum câțiva ani și Germaniei ca utilizarea așa-numitelor dispozitive de bypass să fie pedepsită în consecință. Iar Höhn spune că asta nu s-a petrecut până acum.

Volkswagen depune, cu toate acestea, eforturi pentru a limita pagubele. CEO-ul grupului, Martin Winterkorn, și-a părăsit miercuri poziția, ca urmare a consecințelor enorme a scandalului. Consiliul de Supraveghere va delibera în această vineri în cadrul unei reuniuni cu privire la identificarea unui înlocuitor.

Cel mai mare constructor auto din Europa a mărturisit anterior că la nivel mondial sunt echipate cu software de manipulare a măsurătorilor peste 11 milioane de motoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gruene-sehen-Kumpanei-mit-Regierung-article15998491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 52 =