Ecologiștii vor interzicerea de vehicule diesel în orașe

duh-eki-messung-6

Potrivit unui test al Deutsche Umwelthilfe nici noile modele de automobile cu motoare diesel nu pot să se conformeze cu limitele de emisii de noxe. De aceea automobilele nu ar trebui să mai aibe dreptul de a circula în orașe. Industria auto germană nu crede în eficiența acestui test.

Deutsche Umwelthilfe (DUH) consideră că și cele mai moderne automobile cu motoare diesel, ce funcționează după normele Euro 6, ca fiind periculoase pentru sănătate. Ecologiștii au identificat prin măsurători proprii abateri față de limita legală de emisii de oxid de azot la 33 din 36 de modele testate. Oxizii de azot sunt toxici pentru oameni și ar putea provoca boli cardiovasculare.

Chiar și în cazul temperaturilor ridicate din timpul verii, automobilele diesel vândute în prezent, ce prezintă certificare Euro 6, poluează de 70 de ori mai mult decât echivalentul lor pe benzină, spune directorul DUH, Jürgen Resch.

În timpul iernii paguba provocată de emisii este chiar mai mare, pentru că în anumite modele se renunță complet la purificarea gazelor de evacuare atunci când temperaturile de afară sunt scăzute. Resch acuză mediul politic că refuză să impună industriei auto cerințe mai dure. Ca și consecință, ecologiștii cer să se introducă interdicții de circulație în orașe pentru automobilele diesel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umwelthilfe-will-Diesel-in-Staedten-verbieten-article18587646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =