Ecologiștii vor o amendă de miliarde pentru Porsche

Chiar dacă Porsche nu produce nici un fel de motor diesel de marcă proprie, compania este implicată în scandalul emisiilor. Asociația Germană de Mediu nu găsește nici un fel de scuză pentru practicile companiei și ar dori să facă din aceasta un exemplu pentru toate celelalte.

Datorită sistemelor necorespunzătoare de evacuare echipate pe automobile diesel, Asociația Germană de Mediu (DUH) și Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate (KBA) au cerut impunerea unei amenzi de 110 milioane de euro împotriva concernului Porsche. Asociația de Mediu vrea să creeze astfel un precedent, explică directorul acesteia, Jürgen Resch, într-un raport pentru publicația “Report Mainz”. Un purtător de cuvânt al Porsche, aflat la Stuttgart, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. Nici Ministerul Federal al Mediului sau KBA nu au putut fi contactate pentru comentarii.

La sfârșitul lunii iulie, Ministrul Mediului, Alexander Dobrindt, a ordonat rechemarea a 22.000 de automobile Porsche Cayenne cu motor diesel de 3.0 litri TDI, răspândite peste tot în Europa. În aceste automobile este instalat un software ilegal de manipulare a emisiilor. În același timp nici un exemplar nou din acest model nu a putut fi înmatriculat. Porsche a subliniat că introducerea acestui software a fost dezvăluită de reprezentanții companiei în fața KBA. Autoritatea a convenit apoi să se efectueze o rechemare care să implice și o corectare a problemei printr-un update de software.

Fiecare cetățean și mic întreprinzător trebuie să asigure legea și ordinea, a spus Resch într-o declarație legată de impunerea amenzii. Dacă va fi prins încălcând legea în trafic, atunci acesta este pasibil de amenzi corespunzătoare cu gravitatea faptei sale. Acest lucru trebuie ca pe viitor să se aplice și marilor concerne automobilistice, pentru care până acum amenzile nu au fost deloc usturătoare în legătură cu scandalul emisiilor. Fără o amenințare reală a unor amenzi consistente, încălcările legilor de mediu și sănătate vor fi ignorate în continuare, argumentează Bosch.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umwelthilfe-will-Millionenstrafe-fuer-Porsche-article19976064.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 88