Economia australiană creşte datorită exporturilor

_86986281_sydney_harbour

Economia Australiei a crescut mai mult decât era de așteptat, mărind ritmul în a doua jumătate a anului datorită exporturilor. Economia a crescut cu 2,5% în perioada iulie-septembrie fată de anul trecut, comparativ cu 1,9% în trimestrul precedent și depăşind prognozele de 2,4%.

Aceasta a crescut cu 0,9% fata de trimestrul anterior, de asemenea, peste așteptările de 0,8%.

În ciuda unei încetiniri in economia celui mai mare partener comercial, China, și scăderea prețurilor materiilor prime, exporturile au crescut, oferind un impuls economiei. Exporturile au crescut cu 4,6% in primul trimestru, adăugând un punct procentual la produsul intern brut (PIB). Acest lucru s-a produs într-o perioadă în care dolarul australian a scăzut cu 9% pe fondul ratelor scăzute ale dobânzilor în țară si efortul băncii centrale de a stimula activitatea economică.

Economia Australiei a înregistrat o creștere moderată în ultimii ani, după ce investiţiile în sectorul minier , un factor cheie pentru creșterea economică in ultimii zece ani, au atins punctul culminant.

Companiile de resurse din țară se află în mijlocul reducerii operațiunilor și a costurilor de producție pentru a face față scăderii prețurilor la materiile prime. Ca reacție la cifrele de creștere, Sydney S & P / ASX 200 a închis cu 0,2% la 5,258.30 puncte, miercuri.

http://www.bbc.com/news/business-34981066

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 30