Economia Braziliei scade cu 0,2%

_81943039_466403272

Economia Braziliei scade cu 0,2%

Economia Braziliei s-a contractat cu 0,2% în primul trimestru al anului din cauza vremii secetoase, a anunţat agenția statisticile țării.
Cu toate acestea, a fost mai bine decât prognoza analiştilor pentru o contracţie de 0,5%.

Brazilia, a șaptea cea mai mare economie din lume, a înregistrat o puternică scădere economică în ultimii ani. Încetinirea este parțial rezultatul scăderii prețurilor pentru materiile prime, creșterea globală lentă și încrederea scăzută a investitorilor. Ratele mari ale dobânzilor și creșterea taxelor au scăzut, de asemenea cheltuielile de consum, un element important al economiei Braziliei.

Un scandal de corupţie la gigantul petrolier de stat Petrobras a implicat zeci de politicieni şi directori. Ca urmare, mii de muncitori și zeci de companii mici au simțit impactul scandalului, concedierea angajaților și încetarea contractelor de muncă. De exemplu, una dintre companiile de construcții din Brazilia, Galvao, a intrat in faliment, după ce Petrobras nu a mai putu să-i plătească serviciile. Economistii se aşteaptă ca economia Braziliei să scadă pe tot parcursul anului.

http://www.bbc.com/news/business-32934136

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 27 =