Economia britanică se arată neafectată

Iminenta ieșire a Marii Britanii din UE pare să nu aibe nici un efect asupra economiei țării. Regatul Unit rămâne țara cu cea mai rapidă creștere economică printre țările industrializate. Votul popular are cu toate acestea anumite consecințe, britanicii cheltuie tot mai mult din economii.

Marea Britanie rămâne neafectată de ieșirea iminentă din Uniunea Europeană, prezentând în continuare una dintre cele mai rapide creșteri economice dintre națiunile industrializate. Produsul intern brut (PIB) a crescut din octombrie până în decembrie 2016 cu 0,7% față de treimestrul precedent, raportează Biroul de Stastistică ONS.

Asta reprezintă un plus de 0,5% față de lunile de vară. În special furnizorii de servicii, exportatorii și sectorul construcțiilor au înregistrat creșteri puternice de final de an. În comparație, cea mai mare economie a Europei, Germania, a reușit în această perioadă o creștere de 0,4%.

Cu toate acestea, planurile pentru ieșirea britanicilor din UE își arată deja efectele pentru că învestițiile firmelor au scăzut cu 0,9%. În afară de asta britanicii apelează la economii pentru a putea compensa pentru puterea de cumpărare pierdută prin devalorizarea masivă a monedei naționale. Cota de economisire a scăzut la cel mai redus nivel de când se fac statistici, în anul 1963.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Britische-Wirtschaft-zeigt-sich-unbeeindruckt-article19774395.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 34 =