Economia Chinei a înregistrat în primul trimestru cel mai lent ritm de creştere din ultimii 7 ani

_89244965_89244963

Economia Chinei a crescut cu o rată anuală de 6,7%, în primul trimestru al anului, spune guvernul. Este cea mai mică rata de creștere trimestrială din ultimii șapte ani, dar, în conformitate cu așteptările și obiectivele proprii de creștere ale Chinei. In ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 6,8%. Cifrele de vineri confirmă tendința de încetinire în a doua cea mai mare economie din lume.

Dar există și locuri de creștere. Investițiile în active industriale și de infrastructură au înregistrat un salt surpriză cu 10,7% în perioada februarie-în martie, în cazul unei comparații cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, consumatorii par să fi cheltuit mai mult, cu vânzări cu amănuntul care prezintă un salt de 10,5% pentru luna martie. Aceasta se potrivește tentativelor de la Beijing, în ultimii ani, pentru a transforma China dintr-o economie condusă de export, intr-una condusă de către consumator.

China a câștigat eticheta de “fabrica lumii” cu zeci de ani de activitati de producție, principalul motor al creșterii sale economice rapide. Dar activitatea fabricilor a încetinit dramatic, companiile străine deplasand bazele de producție mai ieftine în Asia de Sud-Est.

Anul trecut afost marcat de cel mai lent ritm de creștere a economiei chineze din ultimii 25 de ani, cu o creștere de doar 6,9%, comparativ cu 7,3% în 2014.

http://www.bbc.com/news/business-36051327

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 51 =