Economia Chinei a pornit slab în acest an

9c1f861af2ee05e0b4dc5763136f45b0

Starea de spirit din companiile industriale chineze se deteriorează în continuare. În luna februarie indexul managerilor întocmit de revista economică privată Caixin a scăzut, precum a făcut-o și indexul economic guvernamental.

Managerii de achiziții din China fac un pas în jos. Indexul oficial al achzițiilor pentru întreprinderi lucrative a scăzut în luna februarie la 49,0 puncte și astfel la cel mai scăzut nivel al ultimilor mulți ani. În luna ianuarie barometrul stării de spirit a ajuns la 49,4 puncte. Indexul managerilor Caixin a înregistrat pentru aceeași perioadă un punctaj de 48,0, de la 48,4, după cum raportează compania de presă Caixin și cercetătorii de la Markit.

Chiar și în sectorul serviciilor situația se păstrează. Acolo indexul oficial al achizițiilor managerilor a scăzut la 52,7 de la 53,5 în luna ianuarie, însă a rămas mult peste pragul de 50, care arată declanșarea expansiunii. Valorile sub acest prag arată o contracție a activității. În întreprinderile lucrative indexul oficial este cotat de șapte luni consecutive sub pragul de 50, iar în cazul indicelui Caixin este pentru a doisprezecea lună consecutivă când se petrece acest lucru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Wirtschaft-startet-schwach-ins-Jahr-article17110626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48