Economia Chinei crește mai lent

81001341

Timp de ani de zile China a impresionat pe toată lumea prin rate anuale de creștere de aproape 10%. Dar aceste vremuri au trecut. FMI așteaptă ca în următorii ani să se înregistreze o răcire a creșterii economice până sub pragul de 6 procente și cere guvernului chinez să ia măsuri.

Fondul Monetar Internațional estimează pentru anii următori o încetinire continuă a creșterii economice din China. În noul său raport de țară, fondul estimează din anul 2020 rate de creștere de sub șase procente și cere guvernului de la Beijing să ia măsuri pentru a proteja economia și pentru a menține o creștere economică echitabilă și durabilă.

Asta în ciuda faptului că FMI laudă în același timp pentru progresele impresionante din domeniul implementării de reforme structurale, cum ar fi liberalizarea ratelor dobânzilor și urbanizarea țării. Cu toate acestea, transformarea economică rămâne complexă, provocatoare și poate crea probleme.

Pentru anul 2016 fondul prognozează în China o creștere de 6,6% după 6,9%. Motivele sunt în special nivelul redus al investițiilor private și o cerere slabă din străinătate. Din aceste motive FMI recomandă reducerea dependenței de credite și investiții de stat și o trecere de la o economie controlată foarte puternic prin companii de stat la privatizare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Wirtschaft-waechst-langsamer-article18408246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 45 =