Economia energetică merge bine

8567677-Kopie-2

Economia energetică merge bine

Furnizorii de energie nu se dau bătuți. Cer în continuare sprijin financiare pentru unitățile lor deficitare pe bază de cărbune și gaze naturale. Ministrul federal al economiei Gabriel, nu vrea însă să discute despre așa ceva și a respins preocupările concernelor.

În ciuda respingerii de către Guvernul Federal, industria energetică germană insistă asupra ajutorului pentru unități de gaz și cărbune. Centralele convenționale și sigure vor rămâne de departe de neînlocuit, declară CEO-ul Eon Johannes Teyssen pentru Handelsblatt la întâlnirea anuală de la Berlin pentru industrie energetică. Acestea au fost necesare în ciuda extinderii curentului ecologic care este fluctuant, pentru asigurarea unui preț corect și pentru o alimentare sigură cu energie.

Ministrul economiei Sigmar Gabriel nu a dat însă nici un fel de speranțe pentru furnizorii de utilități afectați de griji. Interesul multor producători de energie este de a prezerva capacitatea actuală de producție pe banii consumatorilor, spune liderul SPD pentru handelsblatt. Acesta este opusul politicii energetice actuale.

Dacă este necesară o rezervă se poate rezolva prin eliminarea deficitului de aprovizionare. Iar cu cât se va acumula experiență, cu atât mai mici vor deveni aceste rezerve. Deficitul real semnalat prezintă o piață rezonabilă. Dați semnalul pentru investițiile necesare, iar politica va sprijina aceste investiții, mai spune acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Energiewirtschaft-trommelt-kraeftig-article14356176.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2