Economia filipineză este pe val

Makati-Skyline

De ani de zile economia filipineză crește. Statul insular este un caz special în Asia și de aceea el este foarte atractiv. Este planificat chiar și un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană. Dar mai există însă multe probleme vechi.

Dacă totul merge conform planului, Karsten Wagner vrea ca până în anul 2017 în fabrica sa din Filipine să se producă șapte milioane de unități anual. Iar din fabrica sa high-tech să livreze piese pentru producătorii de fierăstraie electrice din toată lumea. Unele state din Asia s-au dezvoltat pentru obiective tipice investitorilor străini. Filipine nu face însă parte din acestea.

Țara cunoaște rate de creștere impresionante, iar relațiile economice dintre Europa și statul insular dispus peste 7000 de insule se dezvoltă într-un ritm extrem de rapid. De această dezvoltare vor profita în special producătorul de carburatoare Zama sau compania germană Wagner.

Filipine, care joacă mai degrabă un rol minor în percepția multor europeni, în afara industriei turismului, a dezastrelor naturale ce se petrec aici și a deturnărilor grupului terorist Abu Sayyaf, ar trebui să se apropie mai mult de piața europeană.

După încheierea acordului de liber schimb cu Singapore și Vietnam, chiar și Uniunea Europeană vrea să înceapă negocierile pentru un acord similar. UE este al patrulea cel mai important partener comercial al micului stat insular.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Philippinische-Wirtschaft-auf-dem-Sprung-article16939376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 25