Economia germană este alarmată

c872778096696cb4c8150fd09657be0b


Succesul în alegeri a Front National (FN) aduce îngrijorări pentru reprezentanții economiei germane. Președintele Asociației Întreprinzătorilor de Familie, Lutz Goebel, se teme de “un pas înapoi către Evul Mediu”.
Economia germană reacționează îngrijorată față de victoria formațiunii de extremă dreaptă, Front National (FN) la alegerile regionale din Franța. Președintele asociației de export BGA, Anton Börner, spune că vede rezultatul alegerilor cu mare îngrijorare.

Iar trendul reprezintă un semnal de alarmă, subliniază chiar și președintele Asociației Întreprinzătorilor de Familie, Lutz Goebel. Privind în perspectivă la alegerile prezidențiale din 2017, curentul prielnic pentru Front National în politica centrală ar reprezenta un pas înapoi către Evul Mediu.

Franța este de decenii cel mai mare client de export al economiei germane, dar la finalul acestui an poate pierde această poziție în favoarea SUA. Urmările pentru schimbul de mărfuri nu sperie însă economia. Nu este de așteptat însă o deteriorare a profiturilor din relațiile comerciale, odată cu câștigarea alegerilor de către Front National, spune președintele Asociației Economiei Mijlocii, Mario Ohoven.

Goebel îl face răspunzător pentru această creștere puternică a partidului lui Marine Le Pen pe însăși președintele socialist Francois Hollande. Succesul partidului Front National nu este doar o expresie a tendințelor xenofobe de după actele de terorism care a sporit teama în anumite părți ale populației, spune Goebel, care reprezintă 180.000 de afaceri de familie cu o cifră de afaceri anuală de 1,7 triliarde de euro. Succesul este de asemenea și o reacție la eșecul Uniunii Europene în criza euro, precum și față de politica economică a lui Hollande, care a fost una dezamăgitoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Wirtschaft-ist-alarmiert-article16517726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 72