Economia Germaniei crește semnificativ

imago63426670h

Conjunctura economică din Germania se răcește ușor, dar rămâne peste așteptări. În comparație anuală economia a crescut cu un procent sănătos, de 3,1%. Dar acest lucru se datorează în special unui efect statistic.

Economia Germaniei a cresut din nou între lunile aprilie și iunie. Produsul intern brut (PIB) a crescut în al doilea trimestru al anului curent cu 0,4% în comparație cu trimestrul precedent, după cum anunță Biroul Federal de Statistică. Cauza acestei creșteri este reprezentată de exporturi, precum și de creșterea cheltuielilor de consum ale populației și a statului german.

Creșterea a fost frânată în trimestrul de primăvară de nivelul scăzut al investițiilor, spun statisticile. În special lipsa de investiții în echipamente și construcții și-a spus cuvântul, în comparație cu un prim trimestru puternic din acest punct de vedere.

În primul trimestru dintre ianuarie și martie PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,7%. Creșterea a fost amplificată în special de cheltuielile gospodăriilor private și a statului. Chiar și prețurile reduse la petrol, cheltuielile cu refugiații și iarna blândă au contribuit unui început bun de an.

În comparație anuală PIB-ul a crescut în al doilea trimestru cu 3,1%, iar o creștere atât de rapidă nu s-a mai văzut de cinci ani de zile, spune Biroul de Statistică. Dacă se ajustează în fața influențelor calendaristice speciale, creșterea rămasă este de 1,8%. În primul trimestru a fost de 1,9%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschlands-Wirtschaft-waechst-deutlich-article18401511.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1