Economia Germaniei este pregătită

3367127_m3w678h508q90v43225_urn-newsml-dpa-com-20090101-150706-99-06250_large_4_3

Economia Germaniei este pregătită

Soluția politică din litigiul nuclear cu Iranul atrage atenția managerilor germani. Firmele se așteaptă acum la afaceri mari. Ministrul federal al economiei, Sigmar Gabriel reacționează prompt și călătorește în câteva zile la Teheran.

După soluționarea problemei nucleare cu Iranul economia germană speră că va  atrage afaceri de miliarde din partea statului bogat în petrol. Șeful comerțului exterior din cadrul Asociației Germane DIHK, Volker Treier, care a efectuat o vizită la Teheran, a declarat că dacă totul merge bine, în trei sau patru ani s-ar putea atinge pragul de 10 miliarde de euro la export.

Ministrul federal al economiei, Sigmar Gabriel, vrea să călătorească în scurtă vreme la Iran. După informațiile DPA, liderul SPD intenționează să efectueze o vizită în Iran de duminică până marți, timp în care el va vizita Teheran și Isfahan. În plus, față de discuțiile cu înalți oficiali iranieni, Gabriel dorește să mențină contactele în special pe partea economică. Gabriel a invitat mai multe oficialități economice să îl însoțească.

Anul trecut mai multe companii germane au livrat bunuri și servicii în valoare de 2,39 miliarde de euro către Iran. Dar multe afaceri nu s-au materializat datorită embargoului impus de Occident. Deja în doi ani de zile exporturile germane ar putea ajunge la valoarea de 5 miliarde de euro și astfel la mai mult decât dublu față de prezent, estimează Treier.

Țara are o cerere latentă enormă. Există un foarte mare potențial de cerere pentru produsele germane, la fel ca și pentru țiței și gaze, produse chimice, bunuri de consum, articole textile și alimentare. Potrivit Camerei Germane de Comerț și Industrie, 80 de companii germane efectuează afaceri cu implicare în Iran, la care se mai adaugă aproximativ 1000 de reprezentanți și oameni de vânzări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Wirtschaft-steht-bereit-article15513861.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1