Economia Germaniei rezistă crizei

8567677-Kopie

Economia Germaniei rezistă crizei

În ciuda multor crize internaționale, economia germaniei a crescut anul trecut mai puternic decât a făcut-o în ultimii trei ani. Iar statul german e din nou pe profit. Conducerea vrea în mod curajos să ridice prognoza pentru anul 2015.

În ciuda multor crize internaționale economia germană nu a mai crescut atât de puternic din 2011 cum a făcut-o anul trecut. Produsul intern brut a crescut cu 1,5%, raportează Biroul Federal de Statistică. În 2013 s-a înregistrat doar o creștere de 0,1% care nu a depășit creșterea din 2012 de 0,4%.

Datorită nivelului record de ocupare a forței de muncp și datorită creșterilor salariale, în special consumatorii au resimțit un impuls. Consumul a crescut cu 1,1%, exporturile cu 3,7%. În ciuda gradului ridicat de incertitudine asupra economiei, companiile s-au aventurat în a investi mai mulți bani. Cheltuielile cu mașini și echipamente au crescut la 3,7%, după o scădere de 2,4% în anul precedent.

Cei mai mulți economiști prezic creștere economică de aproximativ unu la sută pentru anul curent. Aceasta ar putea rula de asemenea mai bine din cauza prețurilor reduse la petrol și a unui euro scăzut. Riscurile sunt considerate a fi în primul rând datorat crizelor internaționale, precum celei din Ucraina sau a unei redresări slabe din zona euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschlands-Wirtschaft-trotzt-Krisen-article14326241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70