Economia greciei crește surprinzător

60503899

Economia greciei crește surprinzător

Performanța economică a Greciei a crescut în al doilea trimestru. Economiștii se uită nedumeriți. Ei se așteptau la un minus. În timp ce conducerea privește optimistă către viitor, UE rămâne sceptică.

Economia greacă a crescut în al doilea trimestru în ciuda crizei datoriilor. Produsul intern brut al țării a crescut din aprilie și până în iunie cu 0,8% față de trimestrul anterior, precum a anunțat Biroul de Statistică de la Atena.

Creșterea apare într-un mod complet surprinzător: Economiștii chestionați de Reuters se așteptau contrar la un minus de 0,8%. În primul trimestru economia greacă a înregistrat zero creștere, după ce în ultimul trimestru din 2014 aceasta a scăzut cu 0,2%.

Guvernul grec repetă cuvintele ministrului grec al economiei care spune că anul acesta economia națională parcurge o mică recesiune, dar în anul 2016 își va reveni. Uniunea Europeană se așteaptă însă, potrivit cercurilor apropiate, ca Grecia să rămână în recesiune și pe viitor. O țară este în recesiune dacă economia se micșorează două trimestre consecutive.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechische-Wirtschaft-waechst-ueberraschend-article15715491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1