Economia Greciei crește

56500854

Se pare că lucrurile merg bine pentru Grecia. Cel puțin așa se arată din ultimele cifre privind produsul intern brut. Cu toate acestea, țara mai are încă mult de lucru. Mai sunt necesare infuzii suplimentare de capital, iar acestea nu vor fi încasate decât prin îndelinirea de condiții stricte.

Economia Greciei a crescut în mod surprinzător în trimestrul al treilea. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,5% față de trimestrul precedent, anunță Biroul Național de Statistică – Elstat. Economiștii se așteptau în medie la o contractare a economiei cu 0,2%. Chiar și în comparație cu trimestrul al treilea preformanța economică a crescut surprinzător. Statisticienii estimează creșterea la 1,2%. Experții se așteptau să stagneze.

Atena nu a trecut peste toate dificultățile, are nevoie în continuare de injecții de capital. Creditorii cer în continuare mai multe măsuri și reforme. În centrul noilor controale ale creditorilor stau noi reforme pentru piața muncii, precum și înregistrarea de progrese în domeniul privatizării, se spune în cercurile din jurul Ministerului de Finanțe. Guvernul grec sub conducerea premierului Alexis Tsipras speră ca aceste controale să se încheie cu succes până la finalul lunii noiembrie.

La începutul lunii decembrie miniștri de finanțe din zona euro așteaptă raportul inspectorilor. Acesta este o condiție pentru achitarea următoarelor tranșe din împrumut, sau țara va intra în faliment. În total în programul de ajutor negociat laborios anul trecut este prevăzută o sumă de 86 de miliarde de euro. De asemenea, există discuții despre reducerea muntelui de datorii pe care grecii îl dețin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechische-Wirtschaft-waechst-article19084171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 63