Economia Japoniei creşte surprinzător

_83106121_japaneseshoppers

Economia Japoniei creşte surprinzător

Economia Japoniei a crescut mai repede decât se aștepta în perioada ianuarie-martie, crescând speranța că economia își revine din recesiunea de anul trecut.

Economia s-a extins cu 0,6% în această perioadă, comparativ cu trimestrul anterior, marcând al doilea trimestru consecutiv de creștere. Rezultatul a fost mult mai mare decât se aşteptau analiştii de 0,4%. Pe o bază anuală, economia a crescut cu 2,4% în perioada înainte de prognozele de 1,5%.

Analistii spun că în primul trimestru rata de creștere a fost “foarte pozitivă”.Țara a ieșit din recesiune în al patrulea trimestru al anului trecut. Japonia se bazează pe consumul intern pentru circa 60% din economia sa. Consumul privat și cheltuielile de capital au crescut cu 0,4% in primul trimestru, dar cheltuielile de capital era de așteptat să crească cu 0,8%.

Alte turbulenţe care afectează economia Japoniei includ salariile, care au stagnat mai mulți ani, împreună cu un yen mai slab, ceea ce scumpeşte mărfurile importate pentru consumatori pe frontul intern.

http://www.bbc.com/news/business-32791729

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7