Economia Japoniei s-a cotractat în al doilea trimestru pe fondul cererii interne şi externe slabe

japan-economy-grows

Economia Japoniei s-a cotractat în al doilea trimestru pe fondul cererii interne şi externe slabe

Produsul intern brut al Japoniei (PIB) a scazut in al doilea trimestru, pe fondul exporturilor slabe și a cheltuielilor de consum, un obstacol major pentru reformele economice prezentate de prim-ministrul Shinzo Abe.

Creșterea economică a scăzut într-un ritm anualizat de 1,6% în al doilea trimestru, comparativ cu prognoza de piață de 1,9%. Consumul privat, care reprezintă aproximativ 60% din PIB a scăzut cu 0,8% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Consumatorii au cheltuit mai putin deoarece creșterile salariale nu s-au potrivit cu prețurile mai mari pentru bunuri și servicii, în timp ce Japonia a crescut rata de impozit pe vânzări până la 8%, de la 5% în luna aprilie 2014.

Banca Japoniei și a administrația Abe au întreprins o serie de măsuri pentru a stimula economia japoneză, care a suferit de deflație mai mult de un deceniu. În timp ce măsurile au avut unele efecte pozitive, datele economice actuale arată că o redresare durabilă a economiei este încă intangibilă.

http://www.ibtimes.co.uk/japanese-economy-contracts-second-quarter-amid-weak-domestic-external-demand-1515729

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =