Economia Marii Britanii: Optimismul și rata de creste a PIB-ului scad pe fondul temerilor legate de o încetinire globală

george-osborneEconomia Marii Britanii ar putea creste pâna la sfârșitul anului 2016, dar temerile legate de o încetinire globală au produs o scădere a optimismului. Starea de spirit a electoratului s-a intunecat de când David Cameron a asigurat o majoritate șoc la alegerile generale și a ajuns în prezent la cel mai scăzut nivel din 2013. Un sondaj telefonic realizat de Ipsos MORI pentru The Evening Standard, pe mai mult de 1.000 de persoane între 23 și 25 ianuarie a constatat că doar peste un sfert dintre britanici (26%) cred că situația economică din Marea Britanie se va îmbunătăți în următoarele 12 luni.

Cercetarea a relevat, de asemenea, că indicele optimismului Economic (EOI) a atins -13, care este in scadere de la -1 în decembrie și de la +14 iulie 2015. Ultima dată cand indicele a atins acest nivel a fost în aprilie 2013.

Cifrele oficiale de la Oficiul National pentru Statistica (ONS) a arătat că economia din Marea Britanie a crescut cu 0,5% în al patrulea trimestru din 2015, de la 0,4% in trimestrul al treilea. Dar, de asemenea, datele au arătat că rata de creștere a PIB-ului a încetinit comparativ cu anul precedent (2,2% față de 2,9% în 2014).

“Ultimele statistici arată că economia a crescut la 0,5%. Acest lucru demonstrează că Marea Britanie continuă să crească în mod constant și în ciuda turbulențelor în economia globală”, a declarat Osborne.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-economy-optimism-gdp-growth-rate-decline-amid-fears-global-slowdown-1540604

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5