Economia Marii Britanii va creşte puternic în 2016, în ciuda încetinirii globale

uk-economyCreșterea prețurilor la locuințe, cererea mai mare pentru exporturi și o creștere a bugetului mediu pe gospodărie va stimula economia și afacerile din Marea Britanie în 2016, conform cercetarilor publicate pe 18 ianuarie. Potrivit economiștilor de la Ernst & Young Item Club (EY), economia Marii Britanii va creste cu 2,6% in acest an, comparativ cu 2,2% în ultimele 12 luni, în ciuda crizei care a afectat piețele globale suferind un start dezamăgitor în 2016.

Cu toate acestea, economiștii EY cred că atât mediul economic din zona euro, cât și cel din SUA se vor îmbunătăți pe parcursul anului, lucru care ar trebui să stabilizeze dolarul și euro, ducand la o crestere a cererii pentru exporturile britanice. Decizia guvernului de a introduce un nou salariu de trai național de 7.20 de lire pe ora va duce la o “crestere mare in veniturile disponibile”, a mai adăugat EY, indicând faptul că, alături de o inflație scăzută și ratele scăzute ale dobânzilor, este așteptată o stimulare a cheltuielilor de consum, care sunt estimate sa creasca cu 2,8% in acest an.

Raportul a adaugat că preturile caselor vor creste cu 6,5% în acest an. Cu toate acestea, amenințarea reprezentată de o încetinire globală amenință să împiedice creșterea economică din Marea Britanie, a avertizat EY, adăugând că se așteaptă ca produsul intern brut din Marea Britanie să crească cu 2,3% în 2017 și cu 2,2% în următoarele 12 luni.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-economy-grow-strongly-2016-despite-global-slowdown-ey-says-1538536

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 6 =