Economia mondială “necesită acțiuni urgente”

_86593370_86593369

Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) face apel la o acțiune urgentă din partea liderilor lumii pentru a aborda încetinirea creșterii. Apelul a venit după ce asociatia Think tank a redus previziunile economice globale pentru 2016. Anul trecut, a prognozat o creștere de 3,3% pentru 2016, dar va fi doar 3%. Aceasta a spus că investițiile, comertul și creșterea salariilor au fost mult prea slabe, adăugând că reducerea ratelor dobânzii și alte remedieri de politică monetară nu au fost suficiente pentru a stimula cresterea.

Ratele dobânzilor în multe părți ale lumii au fost tăiate pentru a încerca să stimuleze împrumutul și investițiile. Ratele în multe țări, inclusiv Marea Britanie, sunt la minimele record.

SUA, în special, a ridicat ratele la sfârșitul anului trecut. Acest lucru a fost conceput pentru a calma nervii investitorilor, dar pentru mulți, acum pare o mișcare prematur optimistă.

OCDE a redus previziunile sale de creștere pentru SUA la 2% de la 2,5% în noiembrie anul trecut, cu o lună înainte ca rata dobânzii tarii să crească.

In Europa, Japonia și Elveția, ratele au fost tăiate la negativ, ceea ce înseamnă că deponenții trebuie să plătească banca pentru păstrarea banilor. OCDE, un think tank cu sediul la Paris finanțat de țările bogate, a declarat: “Politica monetară nu poate funcționa de una singură. Este nevoie de o reacție politică colectivă mai puternică pentru consolidarea cererii.”

http://www.bbc.com/news/business-35604331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 81