Economia rusă își revine

RTR46RQ8
După prezentarea ministrului rus al economiei, țara a trecut de vârful recesiunii. Acum a luat-o înapoi la deal, dar previziunile sunt prudent optimiste. Pe întregul an bilanțul rămâne dezastruos.

Regresul produsului intern brut din Rusia s-a mai redus în al treilea trimestru al acestui an, potrivit datelor guvernamentale. După o scădere bruscă de 4,6% în al doilea trimestru, performanța economică s-a redus din iulie până în septembrie cu 4,3%, după cum spune ministrul adjunct al economiei, Alexei Vedev pentru agențiile ruse de știri.

Economia rusă este de la începutul anului într-o recesiune continuă. Motivul este prețul redus la petrol și sancțiunile occidentale împotriva Moscovei pentru conflictul cu Ucraina. În total guvernul estimează un minus de 3,9% în acest an.

După estimările lor, economia și-a atins punctul de maximă slăbiciune în lunile iunie și iulie, spune Vedev. În luna septembrie PIB-ul a crescut ușor în comparație cu luna precedentă. O previziune prudent optimistă arată că economia ar putea crește ușor în trimestrul al patrulea comparativ cu perioada precedentă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russische-Wirtschaft-erholt-sich-article16170206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 68 =