Economia se teme de pagube mari

58022998

Economia se teme de pagube mari

GDL paralizează nu doar transportul de călători ci și cel de mărfuri. Giganții economiei se arată în consecință îngrijorați. În special durata grevelor ridică mari semne de întrebare.

Camera Germană de Comerț și Industrie (DIHK) se așteaptă la mari pierderi pentru economie datorate grevei mecanicilor de locomotivă. Președintele său Eric Schweitzer a estimat pierderea iminentă a 500 de milioane de euro. Depozitele se golesc, producția se oprește, se va ajunge la pierderi de producție. În total costurile grevei se vor ridica la aproximativ 500 de milioane de euro.

Greva feroviarilor costă economia nu doar nervi, ci și bani adevărați. Atunci când greva durează șase zile, cum s-a anunțat, lanțul de aprovizionare se rupe, se mai teme Schweizer. Dacă se rămâne la durata unei greve de șase zile, potrivit DIHK asta nu este o problemă mare pentru conjunctură și creștere.

Chiar și atunci când producția este încetinită cu câteva zile, acest lucru poate fi recuperat, declară președintele DIHK. Transportul feroviar de mărfuri transportă un volum de mărfuri de un milion de tone zilnic potrivit cifrelor oferite de asociația industrială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wirtschaft-befuerchtet-riesigen-Schaden-article15030706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24