Economia SUA crește doar slab

Caprivi

Consumatorii americani s-au abținut de la cumpărături la începutul acestui an. Acest lucru se resimte în mod negativ asupra creșterii economice. Pentru primul trimestru economiștii au înregistrat o rată scăzută de creștere.

Economia americană s-a dezvoltat relativ încet în primele trei luni ale acestui an. După cum a anunțat Ministerul Comerțului de la Washington într-o primă estimare, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut între lunile ianuarie și martie cu doar 0,5% în comparație cu anul precedent. Este cea mai scăzută rată din ultimii doi ani de zile. Ca și cauze pentru aceste cifre slabe, ministerul a menționat cheltuielile mai mici de consum din partea gospodăriilor, dar și reducerea investițiilor efectuate de companii.

Economiștii se așteptau unanim la o creștere de 0,7%. În trimestrul al patrulea din anul 2015 PIB-ul celei mai mari economii a lumii a crescut cu 1,4%, după ce s-a confirmat o creștere de 0,2% în trimestrul trei. Tot ei se întreabă în prezent dacă nu cumva economia SUA va aluneca într-o recesiune ușoară. În al doilea trimestru ala nului trecut cea mai mare economie a lumii a reușit să crească cu o rată record, de 3,9%, dar de atunci dinamica de creștere s-a pierdut câte puțin în fiecare trimestru, fapt datorat în parte și de răcirea mediului de afaceri la nivel mondial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Wirtschaft-waechst-nur-schwach-article17581566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 32