Economia Turciei crește puternic

După tentativa de puci din Turcia, conjunctura economică locală a slăbit considerabil. Guvernul ia în continuare măsuri pentru a stimula economia. Creșterea din primele luni ale anului este peste așteptări.

Conjunctura din Turcia se dezvoltă neașteptat de puternic și profită de pe urma politicii economice a guvernului. Produsul intern brut al țării a crescut între lunile ianuarie și martie cu cinci procente față de același trimestru din anul precedent, după cum raportează biroul de statistică. Ceea ce este semnificativ mai mult decât creșterea de 3,5% înregistrată la finalul anului 2016 și cele patru procente așteptate de economiști. După tentativa eșuată de puci din iulie anul trecut, economia s-a contractat cu 1,3% în al treilea trimestru și astfel pentru prima dată în ultimii șapte ani. Guvernul a asigurat impulsul pentru economie.

Măsurile anti-criză implementate de mediul politic prin intermediul diferitelor programe, pentru stimularea dezvoltării creditării, s-au reflectat în mod pozitiv, a declarat Timothy Ash de la serviciul financiar BlueBay Asset Management. Acest lucru subliniază rezistența extraordinară a economiei Turciei, care oferă o demografie avantajoasă, bănci puternice și un sistem stabil de finanțe publice.

Față de trimestrul precedent PIB-ul a urcat cu 1,4% și astfel de trei ori mai puternic decât media din zona euro. Economia germană a crescut conform acestei metode de calcul cu 0,6%. Datele pozitive vor da un impuls președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Ministrul Finanțelor, Naci Abgai, consideră că, conjunctura economică va beneficia în continuare de un impuls pozitiv în trimestrul următor, ca urmare acheltuielilor de consum și a tăierilor de taxe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tuerkische-Wirtschaft-waechst-kraeftig-article19885362.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =