Economia zonei euro a crescut fiind cea mai rapidă din ultimii doi ani

_82952297_82952295

Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru, cea mai rapidă din ultimii doi ani

Economia zonei euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru al anului, au arătat cifrele oficiale, semn că recuperarea lentă continuă. Deși cifra a fost cu puţin sub asteptarile analistilor, se vede că pe parcursul anului trecut, creștere economiei din zona euro a fost destul de lentă. Cu toate acestea, creşterea de 0,4% pentru acest prim trimestru al anului, a fost cea mai rapidă din ultimii doi ani.

Anterior, cifrele au aratat că economia Germaniei a crescut cu mai puțin decât era de așteptat în timp ce Franța a crescut mai mult decât s-a prognozat. Economia Germaniei a crescut cu doar 0,3% în primele trei luni ale anului, sub estimarile analistilor de 0,5% și în scădere faţă de o creștere de 0,7% înregistrată în trimestrul anterior.

În Franța, economia a crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, cu 0,6% in primul trimestru. Cifra de creștere este cea mai puternică din al doilea trimestru al anului 2013, când economia Franței a crescut cu 0,7%.

Veştile bune continuă cu economia Italiei, care a înregistrat prima creștere din 2011. Economia a crescut cu 0,3% în primele trei luni ale anului, au arătat oficiale, cea mai rapidă creștere trimestrială din ultimii patru ani.

http://www.bbc.com/news/business-32717270

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 40