Economia zonei euro revizuită în creştere

_85425067_gettyimages-146291550

Economia zonei euro revizuită în creştere

Creșterea economică în cele 19 țări care alcătuiesc zona euro a fost revizuita ca fiind în crestere. Cea de-a doua estimare a produsului intern brut (PIB) pentru perioada aprilie – iunie arată o creștere de 0,4%, de la prima estimare de 0,3%. Agenția Europeană de Statistica Eurostat a revizuit, de asemenea, o creștere în primul trimestru, de la 0,4% la 0,5%.

Tot marți s-a anunțat că importurile și exporturile germane au atins niveluri record. Amplificate de slăbiciunea continuă a monedei euro, exporturile au crescut cu 2,4%, la 103.4 miliarde de euro în luna iulie, a estimat Oficiul de Statistică federala Destatis , dupa ajustarea efectelor sezoniere si calendaristice. Importurile au crescut de asemenea, dar nu la fel de mult, ceea ce înseamnă că excedentul comercial a crescut la un record de 25.0 miliarde de euro.

Revizuirea în crestere a PIB-ului pentru primul trimestru al anului este un rezultat al includerii Irlandei, care nu a fost numărata în estimările anterioare. Economia irlandeză a crescut cu 1,4% în primele trei luni din 2015, comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce o face tara cu cea mai rapida crestere din zona euro. Cu cifrele irlandeze neincluse inca, membrul din zona euro cu cea mai rapida crestere in al doilea trimestru a fost Letonia cu 1,2%

http://www.bbc.com/news/business-34184645

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 19