Economiști de top avertizează cu privire la Donald Trump

imago74160286h

Sute de economiști americani îi imploră pe cetățenii americani să nu voteze cu Trump. Motivul lor este simplu, candidatul este încojurat de iluzii și teorii ale conspirației. Iar el va duce țara pe căi greșite.

370 de economiști americani au cerut împreună cetățenilor americani să nu ofere votul lor lui Donald Trump. Candidatul republican este “o alegere periculoasă și distructivă” pentru țară, se spune într-o scrisoare deschisă, pe care Wall Street Journal a publicat-o. Ea a fost semnată și de profesori universitari, inclusiv opt câștigători ai Premiului Nobel.

Declarațiile sale arată o mare ignoranță față de domeniul economic și incapacitatea de a lua în seamă recomandările experților, se spune în continuare. Trump se bazează pe iluzii și teorii ale conspirației și zdruncină încrederea în instituțiile publice.

Economiștii nu spun că sunt complet în favoarea lui Hillary Clinton. Dar recomandă, cu toate acestea, alegerea oricărui alt candidat decât Donald Trump. În cadrul alegerilor vor participa și Jill Stein din partea partidului verzilor și liberaul Gary Johnson.

Oamenii de știință îl acuză pe Trump că răspândește informații false și induce în eroare alegătorii. El susține că va acoperi deificitul bugetar național. Dar a prezentat în același timp un plan care va reduce impozitele și taxele cu 2,6 până la 5,9 bilioane de dolari în următorii zece ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Top-Oekonomen-warnen-vor-Trump-article18989371.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14