Economiștii BCE stimulează salariile mai mari

RTR3CGJ1

Economiștii BCE stimulează salariile mai mari
Cât de repede și cât de mult se aștepată să crească salariile și veniturile din Germania? Economistul șef al Băncii Centrale Europene solicită măriri salariale semnificative pentru lucrători și ia astfel partea Bundesbank.

Banca Centrală Europeană sprijină motivul Bundesbank pentru acorduri salariale mai consistente în Germania. În această țară rata inflației este redusă, iar piața forței de muncă în formă bună, delcară economistul-șef al BCE, Peter Praet pentru Spiegel. În aceste state sunt creșteri mai puternice de merit, după cum spune economistul.

Din punct de vedere al economistului, cu toate acestea, acest lucru se aplică doar în țări precum Germania. În alte regiuni ale uniunii monetare sunt utilizate rețete foarte diferite pentru a influența dezvoltarea în sensul unei politici monetare stabile.

Spre deosebire de Germania, sunt unele țări din zona euro ce prezintp șomaj ridicat și în prezent este nevoie de salarii modeste pentru a-și recâștiga competitivitatea, spune Praet. Ambele poartă de grijă la echilibrarea comerțului și a fluxurilor de capital în uniunea monetară și creșterea medie a salariilor în zona euro pentru a duce ținta de inflație a BCE la aproximativ 2%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EZB-Oekonom-regt-hoehere-Gehaelter-an-article13315806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3