waw ecoposter!

_74870907_74870906

Posterul nanotech absoarbe poluarea
Un om de știință și un  poet, ambii de la Universitatea din Sheffield, au realizat un poster gigant, care utilizeaza nanotehnologia pentru a absorbi poluarea. Dacă acesta este amplasat pe un drum aglomerat, poate absorbi compușii toxici din aproximativ 20 de masini in fiecare zi.
Profesorul Tony Ryan ( expertul în știință ) și Prof Simon Armitage ( expertul în cuvinte), au venit cu ideea de a evidenția un mod posibil pentru reduce bolile si a salva vieti, prin distrugerea compușilor toxici din aer în orașele aglomerate. Astfel din 20 mp din suprafaţa posterului, 10 mp sunt acoperiţi cu nanoparticule, microscopice. Este aceleasi lucru folosit aparent pentru ferestrele cu auto-curatare. Prof Ryan spune că atunci când lumina le atinge acestea reacționează cu oxigenul, absorbind poluarea din aer. Absoarbe, compuşii numiti oxizi de azot, pe care nu-i putem vedea sau simți, dar care crează numeroase probleme respiratorii, inclusiv astm.

Acesta mai adaugă : ” Dacă fiecare banner, pavilion sau poster de publicitate din țară ar fi conceput în acest mod , vom avea o calitate mult mai bună a aerului.”
Pentru Marea Britanie acesta susţine că s-ar adăuga mai puțin de 100 de lire sterline la costul unui poster. Acesta de asemenea, lucrează la o altă idee, care implică adăugarea de nanoparticule în detergent, pentru ca hainele să absoarbă aceste otrăvuri în timp ce oamenii se plimbă pur şi simplu. Aparent, două perechi de blugi ar putea curăța oxizii de azot dintr-o mașină, fără ca oamenii să fie afectaţi că folosesc acest detergent. Însă, revenind la poster, acesta va fi pus în Sheffield, anul viitor.
http://www.bbc.com/news/science-environment-27425217

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 2