Ed Welburn părăsește GM după 44 de ani

welburn-GM-Opel-2

Peste patru decenii a lucrat Welburn pentru concernul GM. Când el a preluat în anul 2003 conducerea departamentului de design, a devenit primul director afro-american angajat de concern. Pe data de 1 iulie anul acesta “Car Guy” va merge în pensie.

Odată cu Ed Welburn, pe data de 1 iulie anul acesta se pensionează cel mai influent designer auto al epocii moderne. În vârstă de 65 de ani, el va mai ocupa până în iulie funcția de “General Motors Vice President Global Design”. Este cunoscut în afara Americii doar cunoscătorilor din industria auto, pentru că o căutare pe Wikipedia după numele său relevă doar informații în limba engleză.

Cu toate acestea, preformanțele și realizările sale extraordinare i-au adus recunoștință și renume de nivel mondial. Directoarea General Motors, Mary Barra, l-a caracterizat pe scurt ca fiind un om cu calități de conducere ieșite din comun, care a reușit să creeze printre designerii concernului o cultură creativă și o atitudine orientată spre client, ceea ce a afectat semnificativ renumele mărcii lor pe plan mondial.

Par să fie cuvinte pompoase, care vin ca un buchet de flori la finalul carierei unui bun angajat. Însă în cazul lui Welburn acestea nu sunt doar vorbe goale. El și-a adus contribuția timp de 44 de ani în cadrul concernului, a început să conducă departamentul de design al companiei în anul 2003, iar din 2005 este răspunzător pentru fiecare automobil al concernului ce este vândut în lume.

http://www.n-tv.de/auto/Ed-Welburn-verlaesst-GM-nach-44-Jahren-article17589756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7