EDWARD SNOWDEN A FOST PREGATIT CA SPION HI-TECH

_75138096_75138095

Edward Snowden: Am fost un spion high-tech pentru CIA si NSA
Fugarul american Edward Snowden a descris el însuşi cum a fost instruit şi specializat în supravegherea electronică, respingând afirmațiile că ar fi fost doar un analist de nivel scăzut. Într-un interviu acordat televiziunii NBC, a mărturisit că a lucrat sub acoperire în străinătate pentru CIA și NSA. Acesta a declarat că SUA obtine informații mai bune din spinoaj cibernetic decât de la agenții umani. Snowden, în vârstă de 30 de ani, a fugit din Statele Unite în mai 2013, stabilindu-se temporar in Rusia.

Anul trecut, acesta a “hrănit” canale de ştiri cu un tezaur de documente secrete NSA, inclusiv Washington Post și The Guardian. Printre alte lucruri, a prezentat informații detaliate, practicate de NSA prin spionarea a milioane de apeluri telefonice efectuate în Statele Unite și în întreaga lume, și a dezvăluit că agenția a supravegheat de asemenea, liderii străini.
Revelațiile au stârnit o dezbatere în SUA referitoare la rolul adecvat al NSA și în măsura în care aceasta ar trebui să fie autorizată să efectueze astfel de supravegheri.

Președintele Barack Obama a cerut Congresului să țină în frâu programul de restricționare NSA şi să obtină un ordin judecatoresc pentru a avea acces la înregistrările companiilor de telecomunicații. Săptămâna trecută,  SUA a adoptat o astfel de legislație, trimițând-o către Senatul Statelor Unite.
Snowden a menţionat că atunci când a fugit din SUA, lucra tehnician pentru Booz Allen, un antreprenor important pentru Agenția Națională de Securitate .

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-27598516

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =