Efectele benefice ale cafelei (2)

Cafeaua este cunoscută pentru gustul său deosebit și pentru proprietatea de a energiza organismul, fiind exact stimulentul de care am avea nevoie într-o pauză. Efectul său încurajator, face va vocile critice să devină tot mai vehemente. Ar trebui să aibe un efect negativ asupra acidității corpului, să crească tensiunea arterială și să majoreze valorile colesterolului. Experții se opun acestor mituri și susțin că bucuria obișnuită a cafelei poate fi chiar sănătoasă.

Cafeaua creează dependență.

De câțiva ani încoace, oamenii de știință discută despre faptul că, cofeina din cafea ar putea crea dependență. Acum putem clarifica acest lucru. Deși cafeina mărește activitatea mai multor centre din creier, centre tipice pentru dependență, sistemul de recompensare nu este activat. Faptul că, cafeaua ar crea dependență, este practic un mit. Cu toate acestea, cine este obișnuit cu cafeaua, poate suferi de dureri de cap sau oboseală dacă doza obișnuită de cafea lipsește. După aproximativ două zile însă, aceste efecte dispar. Ca motiv este presupus a fi fluxul sangvin mai redus de la nivelul creierului și anumite schimbări în locurile în care substanțele mesager din creier se leagă.

Cafeaua ne menține în formă.

Cafeaua a fost creditată de ceva vreme cu efecte de trezire și slăbire. Iar din nou, cafeina aduce efectele dorite. Aceasta îmbunătățește funcțiile creierului, sporește metabolismul, dilată vasele de sânge și crește ritmul cardiac. Toate lucrurile indică un consum mai mare de energie. Cercetătorii din rețeaua de competențe Adipositas vor să știe și mai exact ce se întâmplă atunci când consumăm cafea.

Astfel că au cercetat indicele de masă corporală (BMI) de la persoane care consumă cafea și subiecți care nu o fac. Astfel că în urma studiului a rezultat că băutorii de cafea au un indice mai redus decât participanții din alte grupe. Cofeina din cafea poate ajuta la reducerea greutății corporale și păstrarea unei siluete atrăgătoare, spun oamenii de știință. Cu toate acestea, în condițiile în care este consumată într-o cantitate de 1-2 cești pe zi. Cine apelează la Coca-Cola, spre exemplu, în loc de cafea pentru energizare, nu va beneficia de aceste efecte, dimpotrivă.

https://www.n-tv.de/wissen/Fakten_und_Mythen/Kaffee-macht-auch-potent-article18755351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =