Efectele surprinzătoare al dietei Keto (2)

Atunci când ați consumat o mulțime de carbohidrați, iar rezervele de glicogen sunt refăcute, ritmul cu care vă îmbătați în general încetinește, spune Dr. Josh Axe, fondator al publicațiilor Ancient Nutrition și DrAxe.com. Acest lucru se datorează faptului că există mai multe substanțe în sistemul circulator și organism care sunt capabile să absoarbă alcool.

De fapt, unele studii au descoperit faptul că, consumul de mese foarte bogate în carbohidrați reduce conținutul de alcool în sânge pentru o perioadă de până la două ore după consum (de aceea unele persoane simt nevoia să consume un pahar de vin în plus pentru a compensa pentru o cină compusă din porții mari de paste).

Dar atunci când organismul se află în stare de citoză, el nu dispune de un volum atât de mare de glicogen în sistemul sangvin. Alcoolul este trimis rapid către ficat și transformat în acetaldehidă, fiind metabolizat mai rapid, deci probabil vă veți intoxica mult mai rapid. Chiar dacă veți mânca înainte, o masă bogată în proteine nu are același efect semnificativ în încetinirea intoxicației, spune Axe. Rezultatul final este că vă îmbătați mult mai repede, ceea ce conduce la o mahmureală mai neplăcută.

În timp ce ar putea exista beneficii financiare evidente asociate unei toleranțe scăzute la alcool, oamenii care respectă dieta keto ar trebui să fie foarte atenți cu consumul de alcool. În timp ce cea mai bună opțiune pentru a evita bețiile foarte dure este de a limita aportul de alcool sau evitarea consumului în general, dacă trebuie să beți, atunci există câteva metode ca să evitați să vă faceți de râs.

Asigurați-vă că nu consumați alcool pe stomacul gol, spune Ginger Hultin, dietetician în Seattle, care menționează că există dovezi că, indiferent de dietă, atunci când alcoolul este consumat împreună cu o masă, concentrația de alcool în sânge ar putea să nu atingă valori atât de ridicate ca și cele înregistrate după consumul de alcool pe stomacul gol. Ea recomandă consumul unei mese cu multe fructe și legume sărace în carbohidrați.

https://www.menshealth.com/nutrition/a20046779/keto-diet-side-effects-alcohol/?utm_campaign=DailyDose&utm_source=menshealth.com&utm_medium=newsletter&smartcode=YN_0027530835_0001664315&sha1hashlower=8c984cd37153c67cbc71781160c2aa9634f45dac&md5hash=de715a56523244ef9d95468fb30a3a67

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 82