Efectele surprinzătoare al dietei Keto

Poate sunteți familiarizați cu planul dietetic cu conținut ridicat de grăsimi și conțin redus de carbohidrați, numit dietă ketogenică, sau dieta keto, pe scurt. Oamenii nu încetează să îi propovăduiască beneficiile, de la maximizarea pierderii în greutate la sprijinul oferit creșterii masei musculare, fiind promovată de celebrități precum Kourtney Kardashian, Megan Fox, sau Le Bron James. Ideea este de a limita aportul de carbohidrați, iar corpul va intra într-o stare de cetoză și va arde grăsimile stocate pentru a face rost de combustibil, ceea ce conduce la pierderea kilogramelor.

Dar pe cât de tentant ar fi să încercați o dietă care vă permite în mod ironic să consumați cât bacon doriți, dieta keto vine la pachet cu o serie de efecte secundare brutale, de la o respirație urât mirositoare la constipație. Alt potențial efect secundar al dietei keto este faptul că veți dobandi o intoleranta foarte redusa la alcool.

Vorbind la modul general, toleranța la alcool depinde de mai mulți factori, precum fondul genetic, greutatea corporală și nivelul de hidratare. Dar este de asemenea afectata si de dietă, iar dacă urmați o dietă săracă în carbohidrați atunci veți afla că băuturile alcoolice vă vor afecta mult mai profund decât ar fi făcut-o în mod normal.  În funcție de perspectiva dumneavoastră, aceasta poate fi o veste bună sau una rea. Pe de o parte, consumul de alcool împreună cu dieta keto vă poate supune unor mahmureli extrem de neplăcute sau chiar mai rău. Pe de altă parte, veți cheltui semnificativ mai puțini bani la bar, iar acest lucru este clar un avantaj. În orice caz, există căi prin care puteți evita îmbolnăvirea.

Ca si concluzie, organismul este alimentat cu energie care provine în principal din glucoză, stocată în organism sub formă de glicogen. Ideea din spatele dietei keto este că dacă renunțați la carbohidrați, atunci corpul va începe să epuizeze rezervele de glicogen, astfel încât nu mai are altă opțiune decât să ardă grăsimi, care va ajută să slăbiți.

https://www.menshealth.com/nutrition/a20046779/keto-diet-side-effects-alcohol/?utm_campaign=DailyDose&utm_source=menshealth.com&utm_medium=newsletter&smartcode=YN_0027530835_0001664315&sha1hashlower=8c984cd37153c67cbc71781160c2aa9634f45dac&md5hash=de715a56523244ef9d95468fb30a3a67

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 34 =