EFECTUL BAYERN

 

  • dt.common.streams.StreamServer.clsHoeness exemplu bun

Procesul fostului manager de fotbal Uli Hoeness lasă urme. Tot mai mulți evazioniști fiscali se arată și decid să se auto-denunțe, primele trei luni ale anului aducând 13.000 astfel de cazuri.

 

Pedepsele dure împotriva fostului președinte al Bayern Munchen, Uli Hoeness, a impresionat în mod evident mulți evazioniști fiscali. În primele trei luni ale acestui an au fost raportați peste 13.000 de oameni ce s-au înregistrat la autoritățile fiscale. Cifra este de trei ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 

Numărul a crescut deosebit de puternic în Renania de Nord – Westfalia. Acolo 2656 de oameni și-au depus declarațiile, de cinci ori mai mult decât în primul trimestru din anul 2013. În Bavaria numărul a crescut de 4 ori, la 2030 de persoane. În mod similar numărul de auto-denunțuri a crescut puternic în Hesse (1327), Renania-Palatinat (1684) și Baden – Württemberg (2669).

 

Pentru trezoreria de stat asta înseamnă un câștig suplimentar. În Bavaria trezoreria estimează venituri fiscale suplimentare de 80 de milioane de euro pe întregul an. Ministrul de finanțe a declarat în Wiesbaden cu doar câteva zile în urmă că veniturile landului Hessen vor crește, cel mai probabil, cu 60 de milioane de euro în acest an.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/dreimal-so-viele-selbstanzeigen-wie-letztes-jahr-12898191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =