EFECTUL CRIMEEA

  • RTR323MZConsecințele crizei

De la începutul crizei din Crimeea moneda rusă a început să își piardă valoarea. În mod accidental același lucru a ajuns să se întâmple și în cazul companiilor și va include chiar și automobilele. Aici așteptările de la piață sunt mari.

 

Criza din pensinsulă a pus presiune pe moneda rusă dar are de asemenea efecte și pentru companiile germane. Prin urmare, chiar și producătorii de automobile au simțit deja primele efecte. CEO-ul Opel, Karl Thomas Neumann a spus că deja au fost simțite diferențe în rata de schimb a rublei. Rusia este cea mai importantă piață de creștere pentru Opel. Neumann se bazează însă pe o anumită prognoză care spune că până în anul 2020 Rusia va deveni cea mai mare piață auto din Europa iar dezvoltarea până în acel punct se va dovedi un maraton.

 

De asemenea, chiar și Ford sau Renault văd situația cu îngrijorare și doresc să producă tot mai mult pe termen lung, pentru a evita fluctuațiile de prețuri sau rate de schimb. Șeful Ford pentru Germania, Bernhard Mattes a declarat pentru un ziar german că pe termen scurt, compania sa poate reacționa doar prin preț, pe termen lung este vorba despre un grad mai mare de localizare. În mod similar s-a exprimat directorul executiv pentru Europa al Renault, Stefan Müller.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-spueren-Rubel-Verfall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =