Eficienta inteligentei artificiale in Scoli

Untitled

Scopul unei tehnologii noi

Dupa ce sistemul de inteligenta artificiala a lui Google l-a batut pe jucatorul campion de Go Lee Sedol of South Korea, oamenii se intreaba daca acest sistem poate fi folosit si in scopuri educative.

Companii ca si Pearson au inceput sa studieze acest subiect. Ei au lansat de curand o brosura numita “Intelligence Unleashed: An argument for AI in Education” in care se argumenteaza faptul ca acest software are posibilitatea de a furniza instant informatii despre progresul studentilor ,prin urmare eliminand testarea traditionala.

De asemenea aceasta inteligenta artificiala ar putea ajuta elevii prin intrebari, sugestii si prin a-i incuraja sa invete.

Utilizarea inteligentei artificiale

Unele companii folosesc aceasta inteligenta artificiala in produsele sau aplicatiile lor. De exemplu, compania Knewton a lansat o aplicatie care se foloseste de inteligenta artificiala pentru a determina ce articole ar ajuta cel mai bine un elev. Aceasta aplicatie se bazeaza pe ceea ce au invatat pana in acel moment si facand comparatii cu alti elevi. Jose Ferreira, fondatorul companiei Knewton a zis ca vrea sa “democratizeze accesul”.

Cu toate acestea, profesorii se tem daca vor fi inlocuiti de invatatori virtuali. Aceasta tehnologie trebuie folosita ca un ajutor pentru profesori nu pentru a-i inlocui, de asemenea si profesorii trebuie sa fie antrenati pentru a sti sa foloseasca aceasta tehnologie.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 45