EGIPTUL IN CADERE

  • great-sphinx-giza-large-half-human-half-lion-statue-giza-plateau-near-cairoMoarte lenta pentru industria turismului din Egipt

Cand a doua cea mai mare companie aeriana din Germania,dupa Lufthansa, Air Berlin a anulat toate zborurile spre satatiunea Egipteana Sharm al-Sheikh, industria turismului din Egipt a mai primit o lovitura, care i-a inrautatit situatia, oricum precara. Air Berlin a anuntat ca toate zborurile catre statiunea de la Marea Rosie vor fi suspendate pana la sfarsitul lunii aprilie 2014,din motive de securitate ale peninsulei Sinai. Fiind perioada vacantelor de Paste, acest lucru nu a ajutat de loc industria trismului din Egipt.

 

Anuntul suspendarii zborurilor catre aceasta insula, vine imediat dupa avertismentele guvernului german, elvetian si belgian, adresat catatenilor care ar trebui sa evite, spun acestea, calatoriile la Sinai dupa cresterea nivelului de violenta al peninsulei. In februarie 2014, trei turisti coreeni au fost ucisi de o bomba care a explodat intr-un autobuz, un grup al-Qaida fiind responsabilul exploziei.

Asadar, reticenta europenilor de a vizita Egiptul da” durei de cap” economiei, care inca nu si-a revenit dupa trei ani de haos politic si decenii de management defectuos. Turismul fiind totusi vital pentru economia egipteana. In 2010, cu un an inainte de revolta din Piața Tahrir din Cairo, 14 de milioane de turisti au vizitat tara in timp ce turismul a reprezentat 14% din produsul intern brut din Egipt ( PIB ). Cele mai recente cifre publicate de Agentia Centrala Egipteana pentru Mobilizarea Publica si Statistica, au aratat ca aceste numere au avut o traiectorie descendenta de atunci. In februarie 2014 doar 617 mii de turisti au vizitat Egiptul.

Exista rapoarte care sustin ca lucrurile s-au inrautatit in asa maniera incat ghizii turistici locali sunt nevoiti sa apeleze la cultivarea macului, pentru a-si castiga un venit.

http://www.ibtimes.co.uk/slow-death-egypts-tourism-industry-1444897

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =