Electrify America vrea concurență pentru Tesla Superchargers

2018 este anul care marchează sosirea în America a rețelelor practice și extinse pentru încărcarea vehiculelor electrice. Au existat numeroase vești privind noi stații de încărcare care sosesc în America și se pare că dezvoltarea nu va încetini curând.

Ca urmare a anunțului de săptămâna trecută cum că 100 de magazine Walmart vor avea instalate stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, Electrify America a anunțat că va instala 2000 de stații suplimentare de încărcare rapidă în 484 de locații din toată țara.

Locațiile vor include magazine ale lanțurilor Target și Alltown, Casey’s General Stores, benzinăriile Sheetz și centre turistice, precum și centre de cumpărături deținute de conglomeratele Brixmor și Kimco.

Electrify America construiește o rețea care are rolul de a face concurență pentru Tesla Superchargers care va deservi mașinile electrice ce provin de la restul producătorilor. Le va oferi proprietarilor aceeași posibilitate, de a traversa țara în lung și în lat, experiență pe care șoferii Tesla o au de ceva vreme.

Stațiile de încărcare vor fi posibile datorită unui parteneriat cu guvernul american cu privire la scandalul emisiilor de la motoarele disel. În urma unui consens la care s-a ajuns împreună cu EPA și California, compania a fost de acord să cheltuie 2 miliarde de dolari pe parcursul a zece ani pentru a construi o rețea de încărcare la nivel național, pentru vehicule electrice. Electrify America a fost formată pentru a cheltui acești bani și pentru a ridica rețeaua.

Consensul stipulează faptul că stațiile de încărcare trebuie să fie compatibile și accesibile tuturor mașinilor electrice, indiferent de producător. Acest ultim anunț, împreună cu cel de la Walmart de săptămâna aceasta, constituie mare parte din prima fază a proiectului, una în valoare de 500 de milioane de dolari.

https://www.greencarreports.com/news/1116375_electrify-america-maps-out-charging-network-to-rival-tesla-superchargers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 3 =