Elevi care lucrează ore suplimentare pentru Apple

Condițiile de muncă din producția de iPhone sunt criticate tot mai mult și aruncă o lumină sumbră asupra brandului Apple. Furnizorul Foxconn angajează din nou elevi și tineri care lucrează chiar și ore suplimentare. Grupul recunoaște aceste aspecte.

Apple a recunoscut faptul că furnizorul său Foxconn angajează elevi în China în ture prelungite de lucru pentru asamblarea noului iPhone. Concernul taiwanez a acționat prompt pentru a rezolva această situație, spune compania Apple. Jurnaliștii de la Financial Times au raportat anterior că 3000 de elevi din provincia centrală Chengzhou lucrează până la unsprezece ore pe zi pentru compania taiwaneză Foxconn.

Apple a explicat faptul că s-a confirmat că elevii prestează această muncă în mod voluntar și sunt plătiți pentru ea la standarde legale, chiar și indemnizații și beneficii suplimentare pentru orele petrecute la lucru peste program. Cu toate acestea, conform legii, nu ar fi trebuit să li se permită să lucreze peste programul standard de lucru. Apple a pus capăt între timp acestor practici. În afară de asta există o echipă de specialiști la fața locului, care lucrează pentru a dezvolta un sistem de prevenire a unor astfel de situații nefericite.

Financial Times a citat șase elevi care au declarat că școala le-a impus să participe la aceste ore de lucru pentru a obține experiență de lucru, altfel nu vor putea absolvi. Zhengzhou, capitala provinciei Henan, este de ani de zile o regiune importantă pentru Foxconn ca sursă de forță de muncă.

În fabricile companiei au fost construite mai multe generații de iPhone-uri, iar condițiile de muncă au atras adesea critici dure. În anul 2010 circa 25.000 de elevi au lucrat cu program parțial pentru compania Foxconn. Apple trebuie să își pună mereu întrebări cu privire la administrarea personalului, în special în China. Recent Apple și-a prezentat noul iPhoneX. Este cel mai scump smartphone lansat vreodată de Apple.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Schueler-machen-Uberstunden-fuer-Apple-article20146383.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 82