Elon Musk le răspunde sarcastic celor de la Boeing

Cursa spațială pentru cucerirea planetei Marte este tot mai acerbă, pe măsură ce CEO-ul de la Boeing, Dennis Muilenburg, îl provoacă pe Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX, spunând că Boeing va fi compania care va trimite primul om pe Planeta Roșie.

Musk nu este genul de om care să se abțină de la oportunitatea de a răspunde cu aceleași arme, astfel că răspunsul la provocare a fost pe măsură: Elon Musk a răspuns “Do it” (“Fă-o”) în cadrul unui mesaj de pe Twitter, la declarația lui Dennis Muilenburg dintr-un interviu: “Îl vom bate pe Elon Musk în drumul către Marte”.

Nu este pentru prima dată când aflăm de planurile ambițioase ale celor de la Boeing pentru colonizarea planetei Marte și merg mână-în-mână cu cele ale antreprenorului Elon Musk, aflat în spatele companiilor Tesla, SpaceX și alte branduri extrem de inovatoare.

CEO-ul Beoing a delcarat în anul 2016 în cadrul conferinței “Whats Next”, ce a avut loc la Chicago, că primul om care va pune piciorul pe Marte va călători până acolo într-o rachetă marca Boeing. Vorbind cu Jim Cramer de la postul de televiziune CNBC, Muilenburg a extins aceste afirmații, precizând că va trimite primul om pe Marte într-o “nouă generație de rachete” pe care o construiește împreună cu cei de la NASA.

Boeing, companie aerospațială cu tradiție servea cândva drept principalul contractor pentru agenția guvernamentală americană NASA și cedează constant afaceri către nou-venita SpaceX. Determinată de o răcire a relațiilor diplomatice între SUA și Rusia, agenția NASA a început să cedeze tot mai multe contracte către Boeing și SpaceX, contracte care se bazau anterior pe vehiculele spațiale rusești. Boeing și SpaceX au primit contracte în 2014 pentru a duce astronauți pe Stația Spațială Internațională.

Dar pe măsură ce tânăra companie spațială condusă de Musk face progrese tehnologice rapide în domeniul rachetelor și lansărilor spațiale, precum rachete capabile să aterizeze singure după zbor și să asigure o cadență rapidă a lansărilor refolosind module lansate anterior și recuperate, SpaceX continuă să atragă contracte profitabile de la guvern în defavoarea Boeing.

Elon Musk taunts Boeing on claim they’ll beat SpaceX to Mars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =