Elon Musk păstrează visul în viață, de neînteles, cu un cash flow mereu negativ

După prezentarea cifrelor trimestriale acțiunile Tesla au urcat puternic, dar pierde acum printr-o slăbiciune generalizată a pieței. CEO-ul Elon Musk a promis poate prea mult?

Nici un director de companie nu înțelege cum reușește Elon Musk să îi entuziasmeze astfel pe investitori. El a reușit acest lucru de mai multe ori într-o jumătate de an. Investitorii se uită în special la promisiunile gigantice de creștere ale lui Elon Musk și se uită la faptul că producătorul de automobile electrice a avut un cashflow liber negativ în valoare de 1,16 miliarde de dolari, este un nou record negativ chiar și pentru Tesla. Tesla a cheltuit trimestrul trecut 959 milioane de dolari pentru investiții. În a doua jumătate a anului valoarea va crește la circa două miliarde. Datorită fluxului puternic de bani Musk a adunat 1,5 miliarde prin emiterea de obligațiuni către investitori.

Acționarii nu par să fie îngrijorați de aceste cifre. Planurile pentru Model 3, noua limuzină a concernului, creează mereu euforie. Acesta este un model de entry-level cu o autonomie de 220 de mile (354 kilometri) și un preț de pornire de 35.000 de dolari. Modelul cu baterie mai mare și o autonomie de 310 mile costă 44.000. Tesla a început cu livrarea modelelor mai scumpe, cele mai ieftine urmează în toamna acestui an.

Musk dezvoltă exponențial producția pentru Model 3. De la 100 de unități pe luna august, aceasta va crește la 1500 pentru septembrie și apoi 5000 pe săptămână la finalul lunii decembrie. Cel puțin acesta este planul. Acest lucru înseamnă în același timp că producția trebuie să se dezvolte săptămânal cu 20%. O asemenea dezvoltare a producției nu a mai fost obținută niciodată de un producător auto, indiferent cât de îndelungată este experiența sa în domeniu. Obiectivele sunt utopice, dar exact acestea au făcut ca acțiunile Tesla să fie foarte căutate.

http://www.teleboerse.de/aktien/Tesla-Chef-Musk-haelt-den-Traum-am-Leben-article19980399.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 36