Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial

Elon Musk crede că inteligența artificială este principalul pericol ce va sta în calea supraviețuirii omenirii. Aceasta ar putea începe în viitor o conflagrație mondială, doar făcând o grevă spontană, este de părere antreprenorul.

Elon Musk răspândește idei despre sfârșitul lumii. Cu toate acestea, fondatorul Tesla nu face referire la Coreea de Nord, ca și mulți alții, ci la cu totul altceva: Inteligența Artificială. “Coreea de Nord ar trebui să fie în capătul de jos al listei cu amenințări existențiale”, a scris Musk pe Twitter. Țara nu are parte de nici un fel de alianțe cu alte țări care ar putea polariza lumea și să declanșeze un război pe scară largă.

Dar lucrurile stau cu totul altfel pentru Musk când vine vorba despre pericolele prezentate de inteligența artificială. Competiția mondială pentru stăpânirea inteligenței artificiale la nivel național reprezintă, în opinia sa, principalul pericol pentru un Al Treilea Război Mondial. Declanșator pentru tweet-urile sale a fost un articol din revista online The Verge, care îl cita pe președintele rus Vladimir Putin. Inteligența Artificială nu este doar viitorul Rusiei, ci și al întregii omeniri, spune Putin. Cine va deveni lider în acest domeniu, va fi conducătorul lumii. Musk a adăugat că așa începe noua cursă a înarmării.

În domeniul inteligenței artificiale națiunile cu cele mai marcante progrese sunt SUA, China și India. Dar acest lucru se poate schimba rapid din punct de vedere al pionierilor din domeniu: guvernele nu trebuie să urmeze legi existente. Pot, dacă este necesar, să echipeze un sistem de inteligență artificială cu armament convențional.

Scenariul apocaliptic nu se încheie aici. Musk estimează că inteligența artificială va fi capabilă să pornească un război în viitor, dacă va considera că cea mai probabila cale spre victorie este o grevă de avertisment. Musk, care este și director executiv al companiei SpaceX, avertizează de multă vreme cu privire la pericolele pe care le prezintă inteligența artificială și îndeamnă la control, nu orice produce această industrie trebuie să fie aprobat în mod implicit. În iulie el a discutat spre exemplu cu Mark Zuckerberg cu privire la situația în care roboții vor deveni cândva atât de inteligenți încât să fie capabili să își ucidă creatorii umani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Elon-Musk-fuerchtet-Dritten-Weltkrieg-article20017677.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1